Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

- Zo lang de 1,5 mtr. afstand geldt, moet u zich wel blijven inschrijven voor deelname aan de H. Mis op zaterdagavond en zondagmorgen, of, als u zelf geen internet heeft; via het secretariaat.
- Vanaf nu zijn de mistijden weer normaal, dus: zaterdagavond om 19.00 uur en op zondag om 10.00 en om 12.00 uur.
- Tot september zijn er geen H. Missen meer ’s morgens om 09.00 uur door de week.
Meestal is er wel een H. Mis om 07.30 uur. Degenen die op de hoogte willen zijn wanneer die vroege ochtendmis er niet is, moeten zich even melden bij de broeders of bij het secretariaat, met hun mailadres en telefoonnummer.
- Alleen voor in de kerk:
Wilt u bij het verlaten van de kerk, door de zijpaden naar achter gaan en de tijd nemen zodat u de 1,5 mtr. afstand kunt bewaren en ook buiten de directe omgeving van de uitgang vrijhouden
Na deze viering moeten de bovenzijden en de koppen van de gebruikte banken schoongemaakt worden. We vragen weer een paar mensen om daar even bij te willen helpen.
- In verband met de corona maatregelen is er geen collecte. U kunt uw bijdrage overmaken naar het bankrekeningnummer van de parochie, deponeren in de offerkist achter in de kerk, de QR code gebruiken of gebruik maken van de pin-paal achter in de kerk, waar u contactloos kunt pinnen. Dank u wel.
Zaterdag 11 juli 19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor de kinderen die morgen hun 1ste H. Communie ontvangen.
Zondag 12 juli 8.15 uur Voor een bijzondere intentie.
Voor de zielenrust van Joop Coenraats, Wim Dijkshoorn en Flip Dijkshoorn.
  10.00 uur
buiten
Uit dankbaarheid en om zegen voor alle communicantjes en hun familie.
Uit dankbaarheid en om zegen voor Dily van Gils en de heer Marijne.
Voor de zielenrust van Gerard en Riet van Gils, Petra Kraan en overleden ouders Nefkens-van Beers.
  12.00 uur Voor een zieke vriendin.
Maandag 13 juli 19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor Dennis Visschers.
Voor een bijzondere intentie (R).
Voor de zielenrust van George Siango, Antonia Mbambo, Irene, Pheobea, Jyoti, Gabriel en Michael.
Dinsdag 14 juli 19.00 uur Voor de overleden familie Buhagiar.
Woensdag 15 juli 19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor mevrouw Ansen.
Donderdag 16 juli 19.00 uur Voor de levende en overleden fam. Verwer.
Vrijdag 17 juli 19.00 uur Voor de zielenrust van broeder Augustin en Reinier Frowijn.
Zaterdag 18 juli 19.00 uur Voor de zielenrust van Frank van der Weel.
Zondag 19 juli 10.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor Anneke de Stigter.
Voor de zielenrust van Gerard en Riet van Gils, Petra Kraan en Anny Heijmen.
  12.00 uur Voor de zielenrust van Greet de Wit.

De H. Mis van de 15e Zondag door het jaar, om 10.00 hier in de kerk, zal gereserveerd zijn voor de communicantjes en hun families.
Deze H. Mis wordt uitgezonden op kerkomroep en tevens ook live gestreamd op Facebook. U bent van harte uitgenodigd deze te volgen.

Bijdragen aan de collecte kunt u digitaal via deze link.

Open hier het katerntje met de teksten voor de H. Mis.

zondag, 05 juli 2020 17:16

Coronacrisis in Afrika

Coronacrisis in Afrika
Eerst verschenen in Bisdomblad 'Op Tocht' 

De coronacrisis raakt Afrika hard, in ieder geval op economisch gebied en waarschijnlijk ook qua gezondheid. Dat laatste is (nog) niet erg duidelijk vanwege de gebrekkige medische infrastructuur. Hulp uit het Westen is hard nodig maar het Westen is nu meer met zichzelf bezig. Een analyse door diaken Jouke Schat aan de hand van ervaringen in het West-Afrikaanse land Togo die model staan voor heel Sub-Sahara Afrika.

Besmettingscijfers onbetrouwbaar

Afrikaanse landen rapporteren net als de landen van het rijke Westen regelmatig over het aantal coronabesmettingen. In Togo zijn volgens de officiële cijfers (begin juni) maar enkele honderden mensen besmet en er zijn slechts 13 sterfgevallen door corona. Sommige Afrikaanse landen rapporteren grotere aantallen maar de algemene conclusie uit de cijfers is dat het in Afrika Sub Sahara erg meevalt met het effect op de gezondheid. Maar die cijfers zeggen eigenlijk niets want er wordt nauwelijks getest en de gezondheidsautoriteiten hebben sowieso weinig zicht op de doodsoorzaak van mensen in Afrika.

Sinds 1 juni jl. staan de kerkdeuren weer open en daar zijn we heel dankbaar om! Inmiddels zijn we allemaal een beetje gewend aan het inschrijven, de handen ontsmetten en het afstand houden tot elkaar.
Vanaf 1 juli mogen er volgens het protocol maximaal 100 parochianen in een viering, daarom worden enkele veranderingen doorgevoerd. Elke keer opnieuw moet worden ervaren hoe de organisatie verloopt en kunnen er eventueel later nog aanpassingen worden gedaan.

Inschrijven en plaatsen in de kerk
In de weekenden gaan we weer terug naar de normale Mistijden. We verwachten dat er voor iedereen dan een plek is in één van deze missen.

  • Zaterdagavond om 19.00 uur
  • Zondag om 10.00 uur en om 12.00 uur
Door de week zal er in de zomermaanden géén H. Mis zijn om 9.00 uur. Er is wél van maandag t/m vrijdag een H. Mis om 19.00 uur. De H. Missen om 7.30 uur zullen alleen nog incidenteel plaatsvinden. Als u op de hoogte wilt zijn van deze vieringen, mail dan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goed om te weten

  • Elke maandagavond worden de inschrijvingen voor de H. Missen geopend. Wij vragen iedereen rekening te houden met elkaar en indien mogelijk af en toe naar een andere H. Mis te gaan.
  • Als een H. Mis vol is kunt u zich wel aanmelden, dan komt u op een wachtlijst. Soms blijkt dat er toch plekken beschikbaar zijn óf meldt iemand zich af. Als u op de wachtlijst staat krijgt u bericht dat er weer plek is en kunt u zich alsnog inschrijven. Let op: iedereen die op deze wachtlijst staat krijgt dan dit bericht.
  • Alle kinderen die een eigen zitplek nodig hebben moeten ook ingeschreven worden als een persoon.
  • De gezinsmis op het binnenplein vervalt ná 12 juli.
  • Indien mogelijk is het fijn als u zonder kinderwagen of rolstoel komt. Voor diegene waarbij dit niet mogelijk is, kunt u bij het inschrijven aanvinken dat u een kinderwagen of rolstoel bij u hebt. Er zijn 3 à 4 plaatsen hiervoor beschikbaar.
  • De H. Mis van 10.00 uur blijft via de Livestream worden uitgezonden.
We danken iedereen die hard werkt om de toegankelijkheid voor de vieringen mogelijk te maken. Tegelijkertijd doen we ook een beroep op u: denk aan een oudere die bezocht kan worden of die u kunt helpen met een inschrijving. Daarnaast kan het zijn dat we u benaderen of u mee kunt helpen om mensen te ontvangen in de kerk.

Uitzondering: zondag 12 juli
Zondag 12 juli is er om 10.00 uur een Eerste Heilige Communieviering. Helaas is het niet mogelijk om parochianen te ontvangen naast de familie van de kinderen. Als blijkt dat er niet voldoende plaatsen zijn in de H. Missen van 19.00 uur en 12.00 uur zal gekeken worden of er nog een extra H. Mis gevierd gaat worden.

Lees hier de brief.

woensdag, 24 juni 2020 00:00

H. Mis maatregelen corona GM

Beste gelovige, hier vindt u het protocol waar we ons in de Gerardus Majellakerk aan houden.
U dient het wel te kennen en in ieder geval een keer doorgelezen te hebben.
U kunt ook een geprinte versie in de kerk vinden die u kunt meenemen.
Wij wensen u een gezegende viering toe.

woensdag, 24 juni 2020 00:00

H. Mis maatregelen corona

Beste gelovige, hier vindt u het protocol waar we ons in de Gerardus Majellakerk aan houden.

U dient het wel te kennen en in ieder geval een keer doorgelezen te hebben.

U kunt ook een geprinte versie in de kerk vinden die u kunt meenemen.

Wij wensen u een gezegende viering toe.

zaterdag, 20 juni 2020 11:25

Laat de kinderen tot mij komen

Column diaken Jouke Schat

Kind zijn in deze tijd is waarachtig geen sinecure. In het jaarrapport 2017 van de Europese organisatie “Missing children”[1] staat dat in Europa elke 2 minuten een kind verdwijnt. Elke 2 minuten een kind weg! Dat is niet omdat het kind het thuis of op school of bij het buitenspelen zo leuk heeft. Weliswaar komt de meerderheid van de kinderen wel weer boven water maar minstens een vijfde  blijft weg. En van de kinderen die (al dan niet vrijwillig) terugkomen, is het overgrote deel getraumatiseerd. Veel kinderen waren waarschijnlijk al getraumatiseerd vóór ze wegliepen. Vaak is het trauma de reden voor het weglopen. Want er zijn veel bedreigingen voor een kind dat normaal gesproken in vrede en vreugde moet kunnen opgroeien:  mishandeling, (seksuele) uitbuiting, armoede, ontvoering. Kunnen U en ik als eenvoudige katholieken misschien iets doen, wij die van onze Voorganger hebben geleerd hoe belangrijk kinderen zijn voor onze wereld en voor onszelf?

vrijdag, 05 juni 2020 00:00

Nieuwe Sitio

Er is een nieuwe Sitio uit, met het ietwat verrassende thema ‘Vreugde’. Hoofdredactrice Lidwine Pouw schrijft dan ook: "Om juist in deze tijd stil te blijven staan bij alle mooie dingen die zich ook nog steeds in ons leven afspelen".

Van harte aanbevolen om mee te nemen. Exemplaren liggen achterin de kerk, of u leest hem hier online.

woensdag, 03 juni 2020 20:39

Onze naasten ver weg (!?)

Column diaken Jouke Schat

Wat de coronatijd nog eens pijnlijk duidelijk maakt is dat we ons terugtrekken binnen onze kleine kring van bekenden (familie, vrienden, buren) en dat de buitenwereld steeds verder weg is komen te liggen. Dat is overigens al enkele jaren een trend: wij verdedigen onze eigen welvaart en veiligheid en iedereen buiten Nederland – of in ieder geval buiten het fort Europa – moet het in principe zelf uitzoeken. Zelfredzaamheid heet dat. Ontwikkelingshulp is daarom ook niet meer populair, het Nederlandse budget daalde in één klap met € 1 miljard. En vluchtelingen moeten buiten de deur worden gehouden. We gaan zelfs zover dat we kinderen die hier al jaren wonen, terugsturen naar het land waar hun ouders vandaan komen, ook als ze de taal niet spreken en de gewoonten niet kennen. De kwalijke invloed van populisten trekt een grauwsluier over ons mededogen. Hoe zit het ook al weer met het verhaal van die naasten lief hebben?

Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.